Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν στην Κατερίνη για κυνομαχίες. Συνολικά η αστυνομία περισυνέλεξε επτά σκυλιά από το σημείο εκ των οποίων το ένα ήταν νεκρό.

Ads

 
Από τους συλληφθέντες δεκατρείς είναι Έλληνες και τέσσερις είναι υπήκοοι της ΠΓΔΜ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας «στην Κατερίνη Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο χώρου σταυλισμού ζώων ιδιοκτησίας μίας 25χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι με προσωρινά υπεύθυνο έναν 36χρονο ημεδαπό εντοπίστηκαν δεκαέξι άτομα να παρακολουθούν μονομαχία ανάμεσα σε δύο σκύλους».
 
«Από την αστυνομική έρευνα στο σημείο και σε τρία οχήματα εντοπίστηκαν συνολικά και περισυλλέγησαν επτά σκύλοι, εκ των οποίων ο ένας νεκρός. Οι σκύλοι παραδόθηκαν σε αρμόδιο κτηνίατρο του Δήμου Κατερίνης για περίθαλψη και διενέργεια σχετικών εξετάσεων».
 
Σημειώνεται πως η ιδιοκτήτρια του χώρου καθώς και ένας 41χρονος στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε ένας δεν έχουν συλληφθεί και αναζητούνται.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου 4039/2012 «Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.