Με καταγγελίες για ναυάγια με τοξικά-πυρηνικά απόβλητα στη Μεσόγειο από τον κ. Άντζελο Τζεντίλι, μέλος της Εθνικής Γραμματείας της ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης LEGAMBIENTE, συνεχίστηκε το 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου.

Ads

 

«Βυθίζουν πλοία για να ξεφορτωθούν επικίνδυνα απόβλητα των οποίων η διαχείριση κοστίζει πολύ, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν από τις αποζημιώσεις που παίρνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες» υποστήριξε ο κ. Τζεντίλι. Επεσήμανε δε, ότι πίσω από τα 70 ναυάγια πλοίων με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα που έχουν καταγραφεί φαίνεται να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκεται τόσο η Μαφία όσο και Κυβερνήσεις χωρών.

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της LEGAMBIENTE και του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ads

 

Το Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ συνεχίζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με προβολή της ταινίας της Λουκίας Ρικάκη «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο ελληνικό ντοκυμαντέρ για το 2010. Η προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 9.00 το βράδυ με την επιμέλεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «Θέασις».

 

Ημερίδα με θέμα «Πυρηνικό Πρόγραμμα της Τουρκίας: Μία διαρκής απειλή στη γειτονιά μας» την οποία συνδιοργανώνουν το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο ΑΚΤΑΙΟΝ στις 6.00 το απόγευμα.

 

Την Παρασκευή επίσης θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Τάφρου στις 9 η ώρα, η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Το  μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Θεατρική Ομάδα «Πράξις» σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη. Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί και η Έκθεση για το Περιβάλλον με ώρες λειτουργίας 10-1 το πρωί και 6-9 το βράδυ.