H έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ζωές στο δρόμο» ξεκινάει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011.

Ads

Πέντε καταξιωμένοι Έλληνες φωτογράφοι (Δ. Μιχαλάκης, Μ. Παπαδοπούλου, Ν. Πηλός, Άγγ. Τζωρτζίνης, Ι. Χατζησταύρου) εστιάζουν στην πιο ακραία μορφή φτώχειας: το τραγικό φαινόμενο των αστέγων συμπολιτών μας, που πλέον έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Πρόκειται για μια έκθεση που η σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία την φέρνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Οι φωτογραφικές μαρτυρίες των Ελλήνων φωτογράφων θα πλαισιωθούν από την προβολή έργων μιας άλλης ξεχωριστής έκθεσης «Ματιές του δρόμου» (“Eyes of the Street”), η οποία είναι μια σύνθεση φωτογραφιών που τράβηξαν άστεγοι, πωλητές της εφημερίδας δρόμου «The Big Issue».

Η έκθεση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο στη Γλασκόβη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (INSP). Είναι δε η πρώτη φορά που τα έργα θα εκτεθούν και στην Ελλάδα.

Ads

Εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια» και της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.30.

Είσοδος Ελεύθερη

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 – 22.00