Τους καλύτερους φωτογράφους του 2015 παρουσίασε ο Guardian. Ανάμεσά τους με εμβληματικές εικόνες που κατέγραψε με το φακό του ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης. 

Ads

Οι θηριωδίες στη Συρία, το Παρίσι και την Παλαιστίνη, το προσφυγικό δράμα είναι τα βασικά θέματα τα οποία απαθανάτισαν οι φωτορεπόρτερ και επέλεξε η βρετανική εφημερίδα. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου. 

Γιάννης Μπεχράκης

image

Ads

Ένας πρόσφυγας προσπαθεί να ζεσταθεί σε μια υπαίθρια φωτιά σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στη Λέσβο. 18 Νοέμβρη 

image

Τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία σε παραλία στην Κω την ώρα που πρόσφυγες προσπαθούν να βγουν στη στεριά. Έχουν διασχίσει το Αιγαίο από την Τουρκία. 

image

Διαδηλωτές υπέρ του ευρώ κρατούν ελληνικές σημαίες έξω από την ελληνική Βουλή. 

image

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέει ένα αστείο στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγο πριν ξεκινήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 15 Ιουλίου 

Ο Γιάννης Μπεχράκης είναι ο βασικός φωτογράφος του Reuters στην Ελλάδα. Ξεχώρισε για την κάλυψη της οικονομικής κρίσης, τα εργοστάσια – φαντάσματα της Ελλάδας και τις φωτογραφίες του για την προσφυγική κρίση. 

«Αφιερώθηκα στην κάλυψη της προσφυγικής κρίσης από την πρώτη στιγμή με ευαισθησία. Ακολουθούσα πάντα το ένστικτό μου με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία» λέει ο ίδιος. 

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Ούλετ Ιφανσάστι

image

Κρίστοφερ Φουρλόνγκ

image

Μοχάμεντ Αμπέντ

image

Ολίβια Χάρις

image

Αμντ Ντουμάνι

image

Στέφαν Ρουσό

image

Ντέιβιντ Ράμος

image

Λούσι Νίκολσονς

image

Κένζο Τριμπουγιάρντ

image