Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας και το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης διοργανώνει, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, στις 20.30, στην «Τεχνόπολις», στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», παγκόσμια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα  με τίτλο «Άλλαξε τον κόσμο! Πενήντα χρόνια αφίσες για τη Διεθνή Αμνηστία».

Ads

 
Στην έκθεση, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει το αποτέλεσμα της συνάντησης της τέχνης με τον ακτιβισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα παρουσιαστούν αφίσες από κάθε γωνιά της γης, που αντανακλούν τη δράση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από το 1961 έως το σήμερα.
 
«Πλειάδα καλλιτεχνών, από τον Πικάσο μέχρι τον Μποτέρο, και από τον Μιρό μέχρι την Annie Leibovitz, δημιουργοί του χώρου της διαφήμισης, γελοιογράφοι, φωτορεπόρτερ, αλλά και ανώνυμοι δημιουργοί, επί 50 χρόνια επιστρατεύουν το ταλέντο τους, προκειμένου να απεικονίσουν ό, τι πιο κοινωνικό ή αντικοινωνικό υπάρχει στην ανθρώπινη ύπαρξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οι καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα: για την ελευθερία της έκφρασης και τους κρατούμενους συνείδησης, για την κατάργηση των βασανιστηρίων, για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, για να δοθεί φωνή στους φτωχούς του κόσμου, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», σημειώνει η οργάνωση.
 
Σημειώνεται πως η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται παράλληλα σε διάφορες χώρες του κόσμου, από τα εγχώρια τμήματα της Διεθνούς Αμνηστίας. Μέχρι τον Μάιο του 2012, θα έχει διοργανωθεί σε συνολικά 33 χώρες, όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, οι Φιλιππίνες, η Φινλανδία, η Χιλή. Έχει ήδη διοργανωθεί στην Ολλανδία και στην Ταϊλάνδη.

Ads