Η φωτογράφος Ελένη Τσοπουροπούλου σε συνεργασία με την ομάδα wreckDiving.gr της οποίας αποτελεί μέλος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά υποθαλάσσιες φωτογραφίες από ναυάγια διαφόρων πολεμικών και επιβατηγών πλοίων που κατά τη διάρκεια του  Α’ και  Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (1914-18 και 1939-44 αντίστοιχα) ενεπλάκησαν στις μάχες, βυθίστηκαν και παραμένουν ακόμη στις ελληνικές θάλασσες.

Ads

Η Ελένη Τσοπουροπούλου έχοντας μια πορεία μελέτης, καταγραφής και τεκμηρίωσης ναυαγίων που μετρά δεκαπέντε χρόνια καταφέρνει να συγκεντρώσει για αυτήν την έκθεση φωτογραφικό υλικό που καλύπτει τα τελευταία εκατό χρόνια της ιστορίας.

Εκκινώντας με το ναυάγιο του ιστορικού πλοίου HMT Marquette, που στις 23 Οκτωβρίου κλείνει έναν αιώνα από τη βύθιση του (1915), του HMHS Brittanic (1916) αλλά και των μετέπειτα Théophile Gautier, Αντιτορπιλικού Ύδρα, Artemis Pitta κ.α. θα επιχειρήσει μια αναδρομή στην υποθαλάσσια ιστορία της χώρας μέχρι τις μέρες μας.

image

Ads

Η έκθεση διαρκεί από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου έως Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και πραγματοποιείται με την οργανωτική υποστήριξη της Time Heritage και του ΜETApolis.

Το wreckDiving.gr είναι μια ομάδα που έχει ως κύριο ενδιαφέρον και δραστηριοποιείται γύρω από τη θάλασσα, τα ναυάγια και τη ναυτική ιστορία. Η ομάδα αποτελείται από δύτες, ιστορικούς, ναυπηγούς και ειδικούς με τη θάλασσα και τα πλοία είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω του πάθους τους για αυτά.

image

Θεωρώντας ότι τα ναυάγια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας και φανερή απόδειξη της αρχαίας και υπέροχης σχέσης του ανθρώπου με την θάλασσα, πιστεύουμε ακράδαντα και πάντα προσπαθούμε να προσεγγίζουμε και να αντιμετωπίζουμε όλα τα ναυάγια με απόλυτο σεβασμό και επιστημονική γνώση.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Metapolis: Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή́ 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7μμ
Ώρες λειτουργιάς: 12.00 – 19.00
Websites: www.timeheritage.gr, www.wreckDiving.gr  www.metapolis.gr
Επικοινωνία: [email protected] , [email protected] , [email protected]
Τηλέφωνα:  210 651 0549, 6973919957