«Tο να τίθεται αυτή η ερώτηση (σ.σ. σχετικά με την ύπαρξη «Σχεδίου Β») σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα». Με αυτό τον υπαινιγμό απάντησε το Σάββατο από τη Ρίγα της Λεττονίας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Ε.Ε. εξετάζει ένα «plan B» για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα.

Ads

Ο κ. Σόιμπλε παρομοίασε την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της γερμανικής ενοποίησης το 1989. «Αν τότε είχα πει από την αρχή ότι έχουμε ένα σχέδιο για την ενοποίηση, όλοι θα έλεγαν ότι οι Γερμανοί έχουν τρελαθεί», σημείωσε με νόημα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ecofin.

Nωρίτερα το Σάββατο, ο Σλοβένος υπουργός οικονομικών Ντούσαν Μράμορ επιβεβαίωσε ότι είχε προτείνει στο Eurogroup της Παρασκευής ένα «Σχέδιο Β», σε περίπτωση που  η Ελλάδα δεν φτάσει σε συμφωνία. Πάντως, αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε Grexit, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, «μπορεί να είναι οτιδήποτε».

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει Σχέδιο Β’ – Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Ads