«Χωρίς ομοφωνία» ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα.

Ads

Οι δανειστές ζήτησαν έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι το έκτακτο επίδομα -που έδωσε η κυβέρνηση από το πλεόνασμα- στους χαμηλοσυνταξιούχους θα είναι άπαξ και δεν θα παγιωθεί

Αυτό είναι το σημείο – κλειδί και επί αυτού του ζητήματος θα συνεχιστούν οι συζητήσεις. 

Ωστόσο, όπως σημείωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον δύο χώρες εξέφρασαν ενστάσεις στο ΔΣ του ESM και πως δεν υπάρχει κλίμα ρήξης με τους δανειστές, αλλά ανησυχία για τυχόν επανάληψη μονομερών ενεργειών

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη, τελευταία εργάσιμη για τα ευρωπαϊκά όργανα, με στόχο να υπάρξει απόφαση για μια περαιτέρω διαδικασία.

«Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε Ευρωπαίος αξιωματούχος.