Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη φιλελεύθερη πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν. Είναι η τέταρτη μεγάλη διαδήλωση εντός δυο μηνών. 

Ads

«Ιδιωτικός – Δημόσιος τομέας: υπέρ ενός εργατικού δικαίου που προστατεύει τους εργαζόμενους. Αναλαμβάνουμε όλοι δράση για να πούμε όχι στα διατάγματα της κοινωνικής καταστροφής» έγραφε το κεντρικό πανό.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα προεδρικά διατάγματα του Μακρόν και για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου. 

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις φαίνεται πως ήταν περισσότεροι σε σύγκριση με την πορεία της 19ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. 

Ads

image

image

Στο Παρίσι, ανέρχονταν σε 8.800, εκτίμησε η αστυνομία η οποία είχε καταμετρήσει 5.500 τον περασμένο μήνα. Η συνδικαλιστική ένωση CGT έκανε λόγο για 40.000 ανθρώπους στους δρόμους έναντι 25.000 τον Οκτώβριο.

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι, όπου ομάδες διαδηλωτών έσπασαν τζαμαρίες τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, φωνάζοντας «αντι-καπιταλιστές».

Εκατόν εβδομήντα κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί σήμερα σε ολόκληρη τη Γαλλία. Συμμετείχαν εργασιακές, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις.