Μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες συνετρίβη στα ανοιχτά της Κύπρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό και σε αυτό επέβαιναν ένας Κύπριος και ένας Λιβανέζος. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ και αργά το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκαν τα συντρίμμια σε θαλάσσια περιοχή, 40 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας. 

Ads

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο επιβατών με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων της Κύπρου, του Ισραήλ και του Λιβάνου. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες αρχές. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου αναφέρει πως πρόκειται για ένα δικινητήριο αεροσκάφος το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας.

Σε αυτό το σημείο το αεροσκάφος φέρεται να έκανε αναστροφή ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδιών. Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας να αναφέρει αν έχει πρόβλημα, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, λίγο μετά την επικοινωνία το αεροσκάφος πετούσε στις 6500 πόδια ύψος και στη συνέχεια χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.