Tζιχαντιστής, γνωστός στις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί, σύμφωνα με γαλλικές αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ads

Κλίμα τρόμου επικρατεί ξανά στο Παρίσι, μετά από δύο περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ένα στο αεροδρόμιο του Ορλί, όπου άνδρας άρπαξε το όπλο φρουρού και έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτικών και ένα στο Σεν Ντενί, όταν ένα άτομο πυροβόλησε αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι ο δράστης είναι ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος, ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ, ο άνδρας δεν έφερε εκρηκτικά.

Σύμφωνα δε, με τα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και M6, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που νωρίτερα το πρωί πυροβόλησε αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο Σεν Ντενί και στη συνέχεια μετέβη στο αεροδρόμιο Ορλί, όπου άρπαξε το όπλο φρουρού.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί (Sud).

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Παρίσι: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον δράστη της επίθεσης νεκρό στο αεροδρόμιο

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία.

image

Υπάρχει παράλληλα προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

image

Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

image

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

image

Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς πανικό.

image

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.