«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να διευρύνει το περιθώριο των κινήσεών της απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επικυριαρχία», τονίζει η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε άρθρο της το οποίο φιλοξενείται στην αυριανή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Νeues Deutschland».

Ads

«Ιδίως η γερμανική και η γαλλική Αριστερά θα πρέπει να αναλάβουν δημοκρατικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή» τονίζει στο άρθρο της η κ. Τσίμερ και προσθέτει πως «είναι άξιο αναγνωρίσεως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επιτύχει έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις, να βελτιώσει την άσχημη κατάσταση την οποία περνάνε πολλοί, τουλάχιστον σε επιμέρους θέματα. Οι πολίτες στην Ελλάδα χρειάζονται ξανά ένα μέλλον. Τώρα!» καταλήγει το άρθρο της κ. Τσίμερ.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Τσίμερ, ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθύνθηκε μαζί με τους επικεφαλής της Σοσιασδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας και εκείνης των Πρασίνων, στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να απαιτήσουν να γίνουν διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.