Στο βίντεο, στο οποίο ο ηγέτης της ολλανδικής Ακροδεξιάς, μιλά αγγλικά και το οποίο ανέβηκε στο Διαδίκτυο με τουρκικούς υπότιτλους, ο Χέερτ Βίλντερς λέει απευθυνόμενος στους Τούρκους: «Η κυβέρνησή σας προσπαθεί να σας κοροϊδέψει για να πιστέψετε πως μια μέρα η χώρα σας θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λοιπόν, ξεχάστε το. Δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Ένα ισλαμικό κράτος όπως η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε περισσότερο αλλά λιγότερο Ισλάμ. Επομένως Τουρκία, μείνε μακριά μας. Δεν είσαι ευπρόσδεκτη εδώ».

Ads

Ο Βίλντερς είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στη χώρα του. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητά του αυξάνεται ταχύτατα το τελευταίο διάστημα χάρη στην έκκλησή του να κλείσουν τα ολλανδικά σύνορα μετά το ξέσπασμα του προσφυγικού. 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε καταδίκασε αμέσως το βίντεο του Βίλντερς.

«Έχουμε ελευθερία του λόγου, αλλά αυτού του είδους τα σχόλια, με τα οποία μια ολόκληρη χώρα κι ένας ολόκληρος λαός προσβάλλονται βαθύτατα, είναι εντελώς απαράδεκτα και δεν συνεισφέρουν απολύτως τίποτα στην επίλυση του προβλήματος», ανέφερε ο κ. Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ads

Διαβάστε ακόμηΗ Ολλανδία του ρατσισμού – Με κομμένα κεφάλια γουρουνιών υποδέχεται τους πρόσφυγες

Εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές στην Ολλανδία 

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι ο Βίλντερς και το κόμμα του θα κέρδιζαν την πλειοψηφία των εδρών στο ολλανδικό κοινοβούλιο εάν διεξάγονταν εκλογές στη χώρα σήμερα. Το Κόμμα για την Ελευθερία, του οποίου ηγείται, θα καταλάμβανε περισσότερες έδρες στη Βουλή κι από τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού μαζί, σύμφωνα με τις έρευνες.