Τις νέες, έμμεσες απειλές της Χρυσής Αυγής εναντίον του, καταγγέλλει ο Στέλιος Κούλογλου με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Με αφορμή την πρόσκληση στις Βρυξέλλες θυμάτων και αυτοπτών μαρτύρων από τα Ολοκαυτώματα των ναζί στην Ελλάδα και την χθεσινή προβολή στο Ευρωκοινοβούλιο του ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης», οι τρεις ευρωβουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης έστειλαν επιστολή προς όλους τους ευρωβουλευτές στην οποία κατηγορούν τον Στέλιο Κούλογλου για μεροληψία και αρνούνται ότι είναι νεοναζί. Η επιστολή τελειώνει με υστερόγραφο -μήνυμα προς τον Σ. Κούλογλου: «συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον Στέλιο Κούλογλου να ασχοληθεί με τον κοινοβουλευτικό του έργο και όχι με την Χρυσή Αυγή». 

Ads

Μια πρωτότυπη απάντηση στην επιστολή έδωσε δημοσίως ο Στέλιος Κούλογλου χθες βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα (φωτογραφία) όπου προβλήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία εκατοντάδων θεατών η ταινία για τους νεοναζί και το ολοκαύτωμα της Μνήμης (βίντεο και ρεπορτάζ από την εκδήλωση σε άλλη ανάρτηση): παρουσίασε φωτογραφικό υλικό με στελέχη της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά μπροστά σε χιτλερικής έμπνευσης σύμβολα. 

image

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους Ευρωβουλευτές και το γεγονός ότι την επιστολή των 3 ευρωβουλευτών,  2 υπογράφουν και ως στρατηγοί, πρακτική πρωτοφανής στα ευρωκοινοβουλευτικά χρονικά. Ακολουθούν η επιστολή του Στέλιου Κούλογλου προς τον Μ. Σούλτς και η επιστολή των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελληνική μετάφραση της επιστολής, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Χρυσή Αυγή στην Αθήνα, η απειλή «συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον Στέλιο Κούλογλου» («we strongly recommend») έχει αντικατασταθεί από την περισσότερο ανώδυνη φράση: «ΥΓ.  Αντί να ασχολείται ο κ. Κούλογλου με τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή, καλό και χρήσιμο θα ήταν να ασχοληθεί με τα νέα του καθήκοντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». 

Ads

H επιστολή των 3 ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής:

O άρτι αφιχθείς Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου, γνωστός για την εμπάθεια του προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής με δημοσιεύσεις στην Ελλάδα άρθρων που περιέχουν σωρεία ψευδών και φυσικά αστήριχτων κατηγοριών, απεφάσισε πως ήλθε η ώρα να παρουσιάσει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την κατάπτυστη προπαγάνδα του.

Μη έχοντας το παραμικρό πολιτικό επιχείρημα να παρουσιάσει, απλώς για να πει κάτι εναντίον μας, προσπαθεί να φορτώσει όλα τα εγκλήματα που διέπραξε ο Χίτλερ , σε εμάς, οι οποίοι τότε δεν είχαμε ακόμη γεννηθεί.

Τόσο ο αρχηγός όσο και τα στελέχη του κόμματος, έχουμε διακηρύξει κατ επανάληψη πως δεν είμαστε οπαδοί μιας θεωρίας η οποία έχει πεθάνει εδώ και 70 χρόνια και έχει καταδικαστεί όπως και οι πράξεις τους από την ιστορία.

Όπως όμως δεν είμαστε εμείς νεοναζί άλλο τόσο δεν είναι δημοκράτες ο κ. Κούλογλου και οι αντίπαλοι μας.

Διότι εάν ήταν δημοκράτες, δεν θα αδιαφορούσαν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πολιτική δίωξη και τις παράνομες φυλακίσεις του αρχηγού, βουλευτών  και οπαδών του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν διαπράξει, όπως όλοι πλέον γνωρίζουν, κάποιο ποινικό αδίκημα.

Εάν ήταν δημοκράτες, δεν θα καταλήστευαν τον ελληνικό λαό, ούτε θα επέτρεπαν να εξαθλιωθεί αυτός οικονομικά.

Εάν ήταν δημοκράτες δεν θα αντεχόντουσαν την σύγχρονη γενοκτονία κατά των Ελλήνων, 7000 από τους οποίους έχουν αυτοκτονήσει διότι δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τα χρέη που οι ξένοι τοκογλύφοι απαιτούσαν να πληρωθούν αμέσως.

Εάν ήταν δημοκράτες δεν θα επέτρεπαν να πεθαίνουν οι συμπατριώτες τους, οι Έλληνες διότι, εκείνοι οι οποίοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα φάρμακα τους.

Εάν ήταν δημοκράτες δεν θα ψήφιζαν το μνημόνιο και νόμους οι οποίοι κατέστρεψαν την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την άμυνα, την δημόσια ασφάλεια και την εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Εάν ήταν πραγματικοί δημοκράτες θα το θεωρούσαν ζήτημα τιμής και προσπαθούσαν να εξιχνιάσουν την στυγερή δολοφονία δυο νεαρών εθνικιστών του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη.

Τέλος, εάν ήταν πραγματικοί δημοκράτες και όχι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, δεν θα δολοφονούσαν, οι ίδιοι, την δημοκρατία στην χώρα που την γέννησε, δηλαδή την Ελλάδα.

Σας απαντήσαμε λοιπόν γιατί παρά τις διώξεις που υφίσταται η Χρυσή Αυγή οι Έλληνες εξακολουθούν να την στηρίζουν. Πολύ απλά διότι είμαστε η μοναδική και πραγματική ελπίδα τους.

Μετά τα παραπάνω οποιοιδήποτε πιστέψουν τα όσα ψέματα ακούσουν από τον κ. Κούλογλου εις βάρος μας, δεν θα έχουν δικαίωμα να επικαλεσθούν το άλλοθι ότι παραπλανήθηκαν, διότι δεν είχαν τις κατάλληλες πληροφορίες.

ΥΓ.  Αντί να ασχολείται ο κ. Κούλογλου με τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή, καλό και χρήσιμο θα ήταν να ασχοληθεί με τα νέα του καθήκοντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η επιστολή Κούλογλου προς Σουλτς

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε. 

Οι τρεις βουλευτές της οργάνωσης Χρυσή Αυγή έστειλαν χθες επιστολή προς όλους τους ευρωβουλευτές, με αφορμή την παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο της ταινίας «Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της Μνήμης». Η προβολή της ταινίας έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσα χθες Τρίτη 5 Μαΐου, με καλεσμένους θύματα και αυτόπτες μάρτυρες των εγκλημάτων που διέπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα, στη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα.

Στην επιστολή τους, οι  3 βουλευτές με κατηγορούν ότι μεροληπτώ σε βάρος της Χρυσής Αυγής και αρνούνται ότι είναι νεοναζιστική οργάνωση. 

Αν και η  ιδεολογία  τους είναι γνωστή, σας παραθέτω συμπληρωματικά μερικές φωτογραφίες ηγετικών τους στελεχών, που καταρρίπτουν τα επιχειρήματα τους. 

Η επιστολή τελειώνει με ένα υστερόγραφο το οποίο αποτελεί και έμμεση απειλή:  «Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον Στέλιο Κούλογλου να ασχολείται με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και όχι με την Χρυσή Αυγή». Παρόμοιες απειλές έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν και γι’ αυτό το λόγο έχω προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Με δεδομένη την εγκληματική δράση της οργάνωσης, για την οποία δικάζεται αυτόν τον καιρό ολόκληρη η ηγετική ομάδα και δεκάδες στελέχη της, θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας αυτήν την έμμεση απειλή.

Με εκτίμηση

Στέλιος Κούλογλου