Όταν πριν από δύο χρόνια η Άνγκελα Μέρκελ «κατάφερε» να κάνει ένα 14χρονο, τότε, προσφυγόπουλο, την Παλαιστίνια, Ρεέμ Σαουάλ, να κλάψει με μαύρο δάκρυ, λέγοντάς της πως δεν γίνεται να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η μικρή Ρεέμ ήταν πλήρως ενσωματωμένη στη χώρα τα τελευταία χρόνια, οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ads

Η Μέρκελ έγινε στόχος άγριας κριτικής για την συμπεριφορά της και πέρασε καιρός και πολλές «σέλφι» της καγκελαρίου με πρόσφυγες για να αμβλύνει το επικοινωνιακό φιάσκο.

Σήμερα, η 17χρονη πλέον Ρεέμ μπορεί πλέον να χαμογελά. αφού εγκρίθηκε άδεια παραμονής επ’ αόριστον, τόσο για την ίδια όσο και για τους γονείς της. Η προηγούμενη προσωρινή άδεια, που είχε εκδώσει το Γραφείο Αλλοδαπών στο Ροστόκ, όπου διαμένει η Ραουάλ, έληγε σε λίγες μέρες.

Η νέα άδεια που της χορηγήθηκε ανοίγει πλέον το δρόμο για την μελλοντική πολιτογράφηση της κοπέλας, η οποία μιλά άπταιστα Γερμανικά.

Ads

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει στις προθήκες των γερμανικών βιβλιοπωλείων η αυτοβιογραφία της Ρεέμ με τον τίτλο: «Έχω ένα όνειρο – ως προσφυγόπουλο στη Γερμανία».