Συνολικά δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις ολυμπιονίκες, έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αργεντινή με τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Λα Ριόχα κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού σόου Dropped του TF1, το οποίο γυρίζεται στην Ουσουάια, περιοχή της Παταγονίας στο νότιο άκρο της Αργεντινής.

Ads

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι τρεις Γάλλοι ολυμπιονίκες είναι η 57χρονη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό (κάτοχος πλήθους μεταλλιών κατά την πολυετή πορεία της), η 25χρονη κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά (χρυσό στο ελεύθερο στο Λονδίνο) και ο 28χρονος πυγχμάχος Αλεξίς Βαλτίν (χάλκινο στο Πεκίνο). Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν ακόμη πέντε Γάλλοι πολίτες, που συμμετείχαν στα γυρίσματα, και οι δύο πιλότοι από την Αργεντινή, οι οποίοι εργάζονταν για τις κυβερνήσεις της επαρχίας Λα Ρόχα και της γειτονικής Σαντιάγκο ντελ Εστέρο.

Τα γυρίσματα για το τηλεοπτικό πρόγραμμα, που είχαν ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, διακόπηκαν οριστικά και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται. “Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη σύγκρουση, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός”, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Dropped