Ισχυροί είναι οι τριγμοί με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η Τερέζα Μέι στο εσωτερικό των Τόρις, μετά την μεγάλη αποτυχία της στις βρετανικές εκλογές. 

Ads

Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της είναι μεγάλη και σήμερα ενισχύεται όπως προκύπτει και από την αποτυχία της να κλείσει έστω άμεσα μια συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας. 

Ήδη στο εσωτερικό των Τόρις ακούγονται φωνές που ζητούν την παραίτησή της, ενώ ένα δημοσίευμα της κυριακάτικης Mail αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών – γνωστός και ως Mr Brexit – Μπόρις Τζόνσον κάνει ήδη κινήσεις προκειμένου να διώξει από το προσκήνιο την Τερέζα Μέι. 

Ο Τζόνσον, σύμφωνα με συνεργάτες του, ξεκουράζεται στο Οξφορντσάιρ αυτό το σαββατοκύριακο. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι έχει δεχθεί πολλά μηνύματα πολιτικών, ανάμεσά τους και αρκετοί υπουργοί, που του ζητούν να σκεφτεί να διεκδικήσει την ηγεσία.

Ads

Αλλά τους απάντησε καλώντας τους να δείξουν αφοσίωση στην πρωθυπουργό και προσθέτοντας ότι αυτό που του ζητούσαν θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση, γράφει ο Guardian. Ο ίδιος ο Τζόνσον έστειλε μήνυμα μέσω twitter γράφοντας: «Η κυριακάτικη Mail γράφει ανοησίες – Στηρίζω την Τερέζα Μέι. Ας κάνουμε τη δουλειά». 

Όμως, η θέση της Μέι φαίνεται ακόμη επισφαλής, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία με το DUP. Και ελάχιστοι από τους συναδέλφους του Τζόνσον αμφιβάλλουν για το αν θα είναι έτοιμος να πάρει θέση, αν η πρωθυπουργός αναγκαστεί να παραιτηθεί τους επόμενους μήνες, συνεχίζει ο Guardian.