«Άμυνα εναντίον των αιτημάτων ασύλου». Αυτό ήταν γραμμένο πάνω σε ένα τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εμφανίστηκε σε γερμανικό καρναβάλι στην βαυαρική πόλη Steinkirchen, ξυπνώντας μνήμες του ναζιστικού παρελθόντος της χώρας. 

Ads

Το περιστατικό προκάλεσε απίστευτες αντιδράσεις και οι αρχές της πόλης διεξάγουν ήδη έρευνα για το περιστατικό. Οι φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα.  

«Η γενικώς αστεία καρναβαλική παρέλαση αποκαλύπτει τη βλακεία, την προστυχιά και την απανθρωπιά ορισμένων» έγραψε στο Facebook o δημοφιλής ηθοποιός και τοπικός άρχοντας της πόλης, Florian Simbeck. 

image

Ads

Πάντως ένας από τους διοργανωτές του καρναβαλιού δήλωσε ότι «οι άνθρωποι που κατασκεύασαν αυτό το άρμα δεν είναι ακροδεξιοί». 

«Λάθος. Απαίσιο το καρναβάλι τους» έγραψε ένας δεύτερος χρήστης ενώ κάποιος άλλος τόνισε ότι δύσκολα θα μπορέσει κάποιο άλλο καρναβάλι να ξεπεράσει αυτή την κακογουστιά.

Στην καρναβαλική παρέλασε της πόλης Wasungen κάποιοι καρναβαλιστές έβαψαν το σώμα τους πράσινο, σαν τις ακρίδες, και κρατούσαν πανό που έγραφε ότι «η πανούκλα έρχεται». 

Περπατούσαν δίπλα σε ένα άρμα-τρένο που ονομαζόταν το «Eξπρές των Βαλκανίων»…