Απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Βουλή, εξασφάλισε ο συνδυασμός «Η Δημοκρατία Μπροστά!» (La République en marche! - LREM), του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. 

Το κεντρώο - σοσιαλφιλελεύθερο κίνημα En Marche!, το οποίο ίδρυσε το 2016 ο νυν επικεφαλής του γαλλικού κράτους, εξασφαλίζει, στο πλαίσιο του συνδυασμού, 308 έδρες, ενώ το παραδοσιακό κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem) του υπουργού Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού, που κατήλθε επίσης με το ψηφοδέλτιο της LREM, λαμβάνει 42 έδρες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, σε σύνολο 577 εδρών (αυτοδυναμία με 289 έδρες):

  • «Η Δημοκρατία Μπροστά!» (Κέντρο): 350 έδρες
  • Οι Ρεπουμπλικανοί - Ένωση Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (Κεντροδεξιά): 137 έδρες
  • Σοσιαλιστικό Κόμμα - Ριζοσπαστικό Κόμμα της Αριστεράς - Οικολόγοι (Κεντροαριστερά): 44 έδρες
  • Ανυπότακτη Γαλλία - Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Αριστερά): 27 έδρες
  • Εθνικό Μέτωπο (Ακροδεξιά): 8 έδρες
  • Ανεξάρτητοι Βουλευτές: 11 έδρες

Στο πλαίσιο του κυβερνώντος Κέντρου, το MoDem, με τους 42 βουλευτές του, έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει αυτόνομη - διακριτή από την LREM κοινοβουλευτική ομάδα στο πλαίσιο της προεδρικής πλειοψηφίας. Με τις 308 έδρες του, άλλωστε, το En Marche! διαθέτει έτσι κι αλλιώς απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση. Το ίδιο ισχύει και για την κεντρώα UDI, η οποία μπορεί, με 18 βουλευτές, να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο πλαίσιο της Κεντροδεξιάς.

Αντιθέτως, δεδομένου ότι το όριο για τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής ομάδας είναι 15 έδρες, το Γαλλικό ΚΚ, με 10 έδρες, θα πρέπει να συμμετάσχει σε κοινή ομάδα με την Ανυπότακτη Γαλλία (17 έδρες) του Ζαν-Λουκ Μελανσόν. Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ενίσχυσε τη δύναμή του από 2 σε 8 βουλευτές, ωστόσο, και πάλι δεν θα διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα.