Χωρίς την παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, διεξάγεται το απόγευμα (από τις 16:00 ώρα Ελλάδας) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, συζήτηση για την Ελλάδα.

Ads

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβούν σε δηλώσεις για την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

Σε σχετικό ερώτημα για την απουσία Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΕΚ Τζαούμ Ντουκ Γκιγιό εξήγησε ότι αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα και πρόσθεσε:

«Το Κοινοβούλιο τον έχει επανειλημμένα προσκαλέσει και ξέρω ότι έχει ενημερωθεί. Υποθέτω ότι η απουσία του συνδέεται με δραστηριότητες εσωτερικής φύσεως (στη χώρα του), δεν είμαι σε θέση να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, θα πρέπει ο ίδιος να απαντήσει σχετικά» είπε και υπογράμμισε: «Το σίγουρο είναι ότι η διάσκεψη των προέδρων (των πολιτικών ομάδων) επιθυμούσε να είναι παρών και επέμεινε για τη συμμετοχή του». Ο κ. Γκιγιό εξέφρασε την ελπίδα ότι εφ’όσον δεν μπορεί στην τρέχουσα Σύνοδο ο κ. Ντάισελμπλουμ, ίσως μπορέσει να παραβρεθεί σε αυτήν του Μαρτίου.

Ads

Μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE τη συζήτηση από εδώ: