Τρεις Σύνοδοι για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ads

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η Ιταλία θα φιλοξενήσει την πρώτη Σύνοδο Κορυφής για θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης στις 7 Οκτωβρίου. Εξάλλου πρόκειται για μια δική της πρόταση που έγινε δεκτή. Στα τέλη του ίδιου μήνα, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη Σύνοδος στη Γαλλία με θέμα τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Η τρίτη και τελευταία Σύνοδος για τις επενδύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο μετά την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει κάποια χαλάρωση στους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. «Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Στην Ευρώπη υπάρχει ασθενική ανάπτυξη, πολύ χαμηλός πληθωρισμός και πολύ υψηλή ανεργία».

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, τάχθηκε υπέρ ενός μείγματος λιτότητας και μέτρων για την προώθηση της ανάπτυξης. «Θα πρέπει να αναζητήσουμε την ανάπτυξη στο πλαίσιο της υπευθυνότητας», είπε και ανέφερε πως το παράδειγμα της Πολωνίας «έχει αποδείξει ότι είναι δυνατό να συνδυαστούν η δημοσιονομική πειθαρχία και η οικονομική ανάπτυξη».

Ads