Ένα άτομο συνελήφθη για την επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας της Ντόρτμουντ, το βράδυ της Τρίτης. Κρατείται επίσης άλλο ένα άτομο που δεν έχει συλληφθεί ακόμη. 

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ο ύποπτος είναι 25 χρονών, ιρακινός κι έχει σχέση με τζιχαντιστές. Ως συνεργός του φέρεται ένας 28χρονος Γερμανός που επίσης έχει σχέσεις με τον ISIS. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία έγιναν έφοδοι στα σπίτια δύο υπόπτων. 

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας είπε πως οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της επίθεσης, όλες με το ίδιο περιεχόμενο που υποδηλώνει ισλαμιστικό κίνητρο.

Η Φράουκε Κέλερ δήλωσε πως οι επιστολές αναφέρονταν στη χρήση αναγνωριστικών αεροπλάνων Tornado στη Συρία, τα οποία έχει αναπτύξει η Γερμανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σ’ αυτές ζητείται επίσης το κλείσιμο της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Ραμστάιν της δυτικής Γερμανίας.

Ads

Η εκπρόσωπος επισήμανε επίσης μια ανάληψη ευθύνης στο Ίντερνετ από μια αντιφασιστική οργάνωση, αλλά δήλωσε πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητά της και έκανε λόγο για τρομοκρατικό υπόβαθρο στην βομβιστική επίθεση στο Ντόρτμουντ με πιθανές ισλαμιστικές διασυνδέσεις.