Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη μπροστά στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς δεν έχει τραυματισθεί και ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ads

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο εντόπισαν άνδρα με ύποπτη συμπεριφορά και τον εξουδετέρωσαν με taser.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου έχουν ενισχυθεί από τις 22 Μαρτίου, όταν άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε εναντίον του πλήθους στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πριν δολοφονήσει με μαχαίρι αστυνομικό. Συνολικά πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Στις 3 Ιουνίου, τρεις άντρες επιτέθηκαν εναντίον περαστικών στη γέφυρα του Λονδίνου μαχαιρώνοντας περαστικούς στην Μπόροου Μάρκετ. Έπεσαν επίσης νεκροί από την αστυνομία. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή. Είχε προηγηθεί η τρομοκρατική επίθεση καμικάζι που ανατινάχθηκε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, κυρίως μικρά παιδιά. 

Ads