Η ισπανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τον οδηγό του βαν που σκόρπισε το θάνατο στη Ράμπλα και κατάφερε να διαφύγει. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος», αναφέρεται στο ανακοινωθέν, με τη δημοσιοποίηση του οποίου σήμανε συναγερμός σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα ίχνη του δράστη έχουν χαθεί και μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε.

Ads

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου τζιχαντιστή συνεχίζεται και λαμβάνει πλέον πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Οι αρχές εκτιμούν πως ενδεχομένως να πέρασε στη Γαλλία μέσω των Πυρηναίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική αστυνομία ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Ο νεαρός Μαροκινός «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλία και ίσως έχει μούσι». Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από κάποιες φωτογραφίες του δράστη από κάμερες ασφαλείας πριν από την επίθεση.

Ads

image