Ο 42χρονος Darren Kelly έπεσε νεκρός από μαχαίρι κοντά στο σπίτι του στο Essex της Βρετανίας τον περασμένο Δεκέμβρη. Το περιστατικό δεν θα ήταν καθόλου πρωτότυπο αν πίσω από τη δολοφονία δεν βρισκόταν μια συμμορία «έφηβων εκδικητών» με αρχηγό μια 15χρονη. Σκότωσαν τον άντρα βασισμένοι στην εσφαλμένη πεποίθηση – σύμφωνα με τους εισαγγελείς – ότι ήταν παιδεραστής. 

Ads

Η 15χρονη κοπέλα κι ακόμη τρία άτομα (ένας 20χρονος και δυο 17χρονοι) κατηγορούνται και δικάζονται για την επίθεση στον Darren Kelly. Δηλώνουν αθώοι για τη δολοφονία. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο 42χρονος, οδηγός φορτηγού, ήταν παιδεραστής. Ντετέκτιβ που ερεύνησε τις online συνομιλίες του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έψαχνε για σύντροφο άνω των 45 ετών. 

Ο εισαγγελέας, Κρίσπιν Άιλετ, είπε στο δικαστήριο ότι η 15χρονη κοπέλα είχε ξεκινήσει μια «προσωπική εκστρατεία» κατά των παιδεραστών. Είχε μάλιστα κανονίσει ραντεβού με δυο άντρες (23 και 67 ετών) μέσω διαδικτύου με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να συλληφθούν. 

Σύμφωνα με τον Independent, όταν οι αξιωματικοί τη ρώτησαν γιατί κανόνισε να τους συναντήσει εκείνη απάντησε: «Επειδή είναι ανώμαλοι. Οι ανώμαλοι δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και δεν βλέπω κανέναν άλλο να κάνει κάτι γι’ αυτό». 

Ads

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Άιλετ, η 15χρονη ήρθε σε επαφή με τον Kelly μέσω της εφαρμογής Whisper στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις μηνύματα ανώνυμα. Τότε είχε «χάσει την πίστη» της στο σύστημα της δικαιοσύνης. 

Μιλώντας για την υπόθεση, ο εισαγγελέας την χαρακτήρισε «τόσο ανησυχητική όσο και αξιοσημείωτη». Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι ο Kelly ενδιαφερόταν για ανήλικα κορίτσια. «Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο» τόνισε. 

«Το κορίτσι υποκίνησε την επίθεση αφού συγκρότησε μια συμμορία εφήβων προκειμένου να εκδικηθούν τον 42χρονο άντρα που γνώρισε στο διαδίκτυο. Είπε στους άλλους ότι ήταν παιδεραστής. Το αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσουν και κατόπιν να τον μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου στο δρόμο» κατέληξε.