Δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιούνται το Σάββατο σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση ενάντια στην Ευρώπη φρούριο έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.

Ads

«Η Ευρώπη λέει καλώς ήρθατε στους πρόσφυγες», είναι το κεντρικό σύνθημα της πανευρωπαϊκής δράσης. «Ήρθε ο καιρός να καταγγείλουμε τα δολοφονικά σύνορα που ανεγείρονται εξ ονόματός μας» γράφουν οι διοργανωτές στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για τους Πρόσφυγες». Τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν πολλές διεθνείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία.

Το Σάββατο «με τη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ’ αυτούς που φεύγουν από τους πολέμους, τη βία και τη φτώχεια. Θέλουμε να ξέρουν όλοι οι πρόσφυγες ότι είναι καλοδεχούμενοι», προσθέτουν οι οργανωτές.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχουν προγραμματιστεί στην Ελλάδα, την Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ισλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Βοσνία, την πΓΔΜ, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Σλοβακία, την Τσεχία κα

Ads