Ο τραπεζικός κολοσσός HSBC με ανοιχτή επιστολή της ζητά συγγνώμη για τη βοήθεια και την κάλυψη που παρείχε σε πελάτες της που φοροδιέφευγαν στη Βρετανία, στέλνοντας τα χρήματα στο υποκατάστημα της Ελβετίας. Υπενθυμίζεται πως στην HSBC είχαν τις καταθέσεις τους και τα πρόσωπα της λίστα Λαγκάρντ.

Ads

Την επιστολή, που υπογράφει ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Στιούαρτ Γκάλιβερ, δημοσιεύουν βρετανικές εφημερίδες, Όπως αναφέρεται σε αυτήν πρόκειται για παρελθούσες πρακτικές της τράπεζας, που ήταν μια «οδυνηρή εμπειρία» για τους πελάτες της, τους μετόχους και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Η επιστολή εκδόθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου φοροδιαφυγής με εμπλεκόμενους 140 Βρετανούς μεγαλοκαταθέτες, που είχαν τα λεφτά τους στο ελβετικό παράρτημα της Βρετανικής HSBC. Ο τραπεζικός κολοσσός υποστηρίζει σήμερα πως η πλειονότητα των 140 προσώπων που κατονομάζονται στις σχετικές καταγγελίες έχουν πάψει να είναι πελάτες της κι ότι η τράπεζα έχει θεσπίσει πολύ αυστηρότερα κριτήρια ως προς το ποιους δέχεται για πελάτες.

«Δεν έχουμε απολύτως καμία διάθεση να συνεργαστούμε με πελάτες που φοροδιαφεύγουν ή που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στα πρότυπά μας για το οικονομικό έγκλημα», ισχυρίζεται ο Στιούαρτ Γκάλιβερ.

Ads