Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός 23χρονου, που αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικιστής», επειδή σχεδίαζε να επιτεθεί στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την φετινή παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος προφυλακίσθηκε.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο άνδρας συνελήφθη αφού εξέφρασε ενδιαφέρον, σ’ ένα chatroom για βιντεοπαιγνίδια, για την απόκτηση ενός όπλου στυλ Καλάσνικοφ ώστε να διαπράξει την επίθεση, δήλωσε η πηγή, επιβεβαιώνοντας ένα ρεπορτάζ του γαλλικού ραδιοσταθμού RMC.

Στη διάρκεια της κράτησής του, ο ύποπτος αυτοχαρακτηρίσθηκε εθνικιστής και έκανε προσβλητικά σχόλια για τους μαύρους, τους Άραβες, τους εβραίους και τους ομοφυλόφιλους, δήλωσε η πηγή.

Ο ραδιοσταθμός RMC μετέδωσε πως ο ύποπτος είναι άνεργος, έχει ψυχικά προβλήματα και είχε καταδικασθεί το 2016 επειδή έκανε σχόλια υπέρ της τρομοκρατίας.

Ads

Η ασφάλεια κατά τη φετινή παρέλαση της Ημέρας της Βαστίλης στα Σανζ Ελιζέ θα είναι αυστηρότερη απ’ ό,τι συνήθως καθώς αναμένεται να είναι παρών ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.