Συναγερμός σήμανε στο Λούβρο, στο Παρίσι, όταν ένας άντρας οπλισμένος με δυο μαχαίρια που κουβαλούσε και δυο σάκους επιτέθηκε σε δυο στρατιωτικούς που περιπολούσαν στο σημείο. 

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης τραυμάτισε ελαφρά τον έναν από τους δυο στρατιώτες πριν εκείνοι ανοίξουν πυρ και τον τραυματίσουν σοβαρά. 

Ο δράστης φώναξε Αλλαχού Αμπάρ» την ώρα της επίθεσης. Στα δυο σακίδια που κουβαλούσε ο δράστης πάντως δεν βρέθηκαν εκρηκτικά. 

Η στιγμή που οι στρατιωτικοί πυροβολούν τον ένοπλο στο Λούβρο [ΦΩΤΟ]

Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. Έχει συλληφθεί ακόμη ένα άτομο αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί η εμπλοκή του στην επίθεση. 

Ads

Ο αστυνομικός διοικητής Μισέλ Καντό υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν «ένα ξεκάθαρα επιθετικό άτομο που αποτελούσε άμεση απειλή και οι πράξεις του οποίου δείχνουν έντονα τρομοκρατία». 

Το περιστατικό συνέβη στο Καρουσέλ του Λούβρου, το εμπορικό κομμάτι που βρίσκεται κάτω από το Μουσείο. 

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

image

image

Το κέντρο της πόλης που βρίσκεται το μουσείο κατέκλησαν αστυνομικοί. Ο προαύλιος χώρος του μουσείου εκκενώθηκε, το ίδιο και η περιοχή πέριξ του Λούβρου. Το μουσείο έκλεισε, το ίδιο και ο κοντινός σταθμός του μετρό.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονταν στους χώρους του μουσείου κατά την επίθεση οδηγήθηκαν σε αίθουσες που αποκλείστηκαν για λόγους ασφαλείας. Απομακρύνθηκαν σταδιακά μετά τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις από την αστυνομία. 

image

image

image

image