Στις χώρες κινδύνου λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού εντάσσει από την Κυριακή, 18 Ιουλίου, την Ελλάδα η Γερμανία, βάσει σχετικής ανακοίνωσης του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Ads

Για τις «περιοχές κινδύνου» εκδίδεται υγειονομική σύσταση να αποφεύγονται «τα μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια». Παράλληλα για την επιστροφή στην Γερμανία απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ για τον κορονοϊο.

Η συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ήδη για τον μήνα Ιούνιο τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία, γεγονός το οποίο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε χαρακτηρήσει προ ημερών ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς φέτος,.

Πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία ανήλθαν σε 1,13 δισ. ευρώ. Το 2019, χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, οι αφίξεις από την Γερμανία ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια και τα έσοδα σε 4 δισ ευρώ.

Ads