Γαλλικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η ετυμηγορία για τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, για την εμπλοκή του σε υπόθεση μαστροπείας θα βγει στις 12 Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Ads

Σύμφωνα με το AFP, εάν ο Στρος-Καν κριθεί ένοχος, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την απαλλαγή του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ από την «υπόθεση Κάρλτον», λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του.

Ο Στρος-Καν αρνείται ότι γνώριζε πως οι γυναίκες που συμμετείχαν σε όργια στα οποία λάμβανε μέρος ήταν ιερόδουλες. Ο 65χρονος ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή εν γνώσει του ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008 έως 2011 στη Λίλλη τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον.

Ads

Η «υπόθεση Κάρλτον», όπως είναι γνωστή, πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, όπου λάμβαναν χώρα οι βραδιές οργίων με τη συμμετοχή ιερόδουλων -οι οποίες στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή».