Οι συνομιλίες για το Κυπριακό, που διακόπηκαν τον Φεβρουάριο, θα επαναληφθούν την Τρίτη 11 Απριλίου, αναφέρει ανακοίνωση του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επανέναρξη των συνομιλιών είναι αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και των χωριστών επαφών με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, που είχε το τελευταίο διάστημα ο ειδικός σύμβουλος του Αντόνιο Γκουτιέρες.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει έδαφος για επανάληψη των συνομιλιών στο άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί αποχώρησε από το τραπέζι των συνομιλιών, μετά την απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Ads

Πάντως, ο Μουσταφά Ακιντζί περιμένει τις εξελίξεις των επομένων ημερών για τροποποίηση από τη Βουλή της σχετικής απόφασης. «Από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών θα εξαρτηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 του μήνα. Οι θέσεις μας είναι γνωστές», αναφέρει ανακοίνωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη.