Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε σχέση με το εκλογικό σώμα, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. 

Ads

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ελλάδα με 21 έδρες στη νέα ευρωβουλή έχει περισσότερους υποψήφιους (1.299) από τη Γερμανία (1.053) με 96 έδρες και την Ιταλία (807) με 73 έδρες. Σε απόλυτους αριθμούς, τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές έχουν η Γαλλία (3.753) και η Ισπανία (2.106).

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, στις ευρωεκλογές του 2014 υπάρχουν συνολικά 948 λίστες με 16.351 υποψήφιους από 28 κράτη-μέλη για τις 751 έδρες της Ευρωβουλής.

Την Κυριακή το βράδυ μόλις κλείσουν οι κάλπες, ο Στέλιος Κούλογλου και ο επιστημονικός διευθυντής της Vprc Χριστόφορος Bερναρδάκης αναλύουν ζωντανά τα εκλογικά αποτελέσματα και παρουσιάζουν ανέκδοτες έρευνες και μετρήσεις για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος τις τελευταίες εβδομάδες και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Επίσης αναλύσεις για τα αποτελέσματα στις άλλες χώρες-ανταποκρίσεις από Βερολίνο, Παρίσι, Βαρσοβία και Κίεβο.

Ads