«Πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για την κάνναβη στην Ελλάδα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι ώριμες για την ψυχαγωγική κάνναβη, και η ενασχόληση με αυτή θα μας απομάκρυνε από το πραγματικό διακύβευμα, που είναι η ιατρική κάνναβη. Όμως δεν γίνεται να πηγαίνει στην φυλακή ένας έφηβος για ένα τσιγάρο», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Θέλοντας ή μη, η χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης γίνεται εκτεταμένα από την νεολαία. Το θέμα είναι αν σαν κοινωνία θα επιτρέψουμε στους εμπόρους να συνδιαλλάσσονται με τα παιδιά», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια εκστρατεία ενημέρωσης των νέων ότι η λύση δεν κρύβεται στα ναρκωτικά.

«Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης είναι πλέον μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, με ενδιαφέρον για επενδύσεις, που ανοίγει θέσεις εργασίας», παρατήρησε ο Στέλιος Κούλογλου.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την πιθανότητα αγοράς εξοπλισμών, τόνισε πως «το θέμα δεν είναι αν θα αγοράσουμε ή από ποιον. Το ζήτημα είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε όπλα και να αξιοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για κάτι χρήσιμο».

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν άφησε αναξιοποίητη τη αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας προς το καλύτερο. «Δεν πρέπει να μειώνουμε κάνοντας μικροπολιτική τέτοια γεγονότα. Αντιθέτως πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε και να κάνουμε δουλειά», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.