Επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί έξω από την κυπριακή βουλή, όπου συζητείτο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού και της Αρχής Λιμένων και της εταιρεία τηλεπικοινωνιών (CYTA). Εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έριξαν τα κιγκλιδώματα και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες.

 
Σύμφωνα με κυπριακά μέσα κατέλαβαν το χώρο στάθμευσης της Βουλής, ενώ εντός του κοινοβουλίου η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση καθώς, όπως αναφέρει το Sigma Live, εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού πέρασαν στο πίσω μέρος της Βουλής και χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.
 
Τελικά η συνεδρίαση μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλή διεκόπη καθώς ομάδα συγκεντρωμένων προκάλεσε ζημιές στη γεννήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες αποτέλεσμα ήταν να κλειδώσουν αυτόματα οι ηλεκτρικές πόρτες και να εγκλωβιστούν σε αυτό τόσο οι βουλευτές όσο και οι εργαζόμενοι.
 

Εντός του κτιρίου βρίσκονταν άνδρες της ΜΜΑΔ με πλήρη εξάρτηση, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο διαδηλωτών, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση ο Φιλελεύθερος. Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας έξω από τη Βουλή. 

Ads

Οι εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου εξήγγειλαν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις από την Τρίτη με τη συμμετοχή και του προσωπικού παραγωγής. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ για τα έκτακτα περιστατικά και βλάβες θα εργάζεται προσωπικό ασφαλείας.