Το ακροδεξιό κόμμα Ενναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είχε προτείνει νωρίτερα μέσα στο 2016 να παραχωρηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας η δυνατότητα να κάνουν χρήση των όπλων τους εναντίον των παράτυπων μεταναστών. Τώρα είχε μία ακόμη «φαεινή» ιδέα.

Ads

Η επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φράουκε Πίτρι δήλωσε πως το Βερολίνο πρέπει να στείλει τους πρόσφυγες που τα αιτήματα ασύλου τους απορρίφθηκαν και τους παράτυπους μετανάστες σε νησιά έξω από την Ευρώπη και να μετατρέψει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων σε μια υπηρεσία για την μετανάστευση.

«Οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν θα εγκατασταθούν σε δύο νησιά εκτός Ευρώπης που τελούν υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Πίτρι, στην Bild, δίχως να αναφέρει τα ονόματα των νησιών που εννοούσε.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν τα σχόλια της, μεταδίδοντας ότι φωτογράφισε τα δύο νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ναούρου και Μανούς, όπου η Αυστραλία χρηματοδοτεί κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Ads