Το Spiegel σε δημοσίευμά του αναφέρει πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε σήμα για εξεύρεση συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας.

Ads

Το γερμανικό περιοδικό, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Μέρκελ κατά την είσοδό της στη Σύνοδο Κορυφής, γράφει πως το Βερολίνο εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο συμβιβασμού. «Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας. Πάντως, η ίδια έσπευσε να υπενθυμίζει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων. «’Εχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων το Spiegel αναφέρεται τόσο στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια «αμοιβαία βιώσιμη λύση», αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δήλωσε την ανησυχία του για τις εξελίξεις, αλλά και τις προτροπές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών.