Ο άντρας είχε κατηγορηθεί  για μοιχεία, γεγονός που σημαίνει ότι η οργάνωση αλ Σεμπάμπ είναι ακόμη αρκετά ισχυρή ώστε να προχωρά σε δημόσιες εκτελέσεις παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τον έλεγχο των περισσότερων πόλεων και κοινοτήτων που κατείχε.

Ads

Η εκτέλεση του 44χρονου Νταγιόου Μοχάμεντ Χάσαν στο χωριό Ράμο Άντεϊ στη περιοχή του Κόλπου, στο νότιο-κεντρικό τμήμα της χώρας, έγινε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων κατοίκων, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο Μουάλιμ Γκίντοου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Χάσαν ήταν θαμμένος ως τη μέση όταν λιθοβολήθηκε.

«Ο άνθρωπος είχε παντρευτεί δύο γυναίκες και είχαν παιδιά. Λιθοβολήθηκε δημόσια μέχρι θανάτου (την Κυριακή) διότι διέπραξε μοιχεία βάσει της σαρίας», είπε ο Γκίντοου, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.

Ads

«Ο άνδρας είχε και τρίτη γυναίκα, η οποία ήταν χωρισμένη. Δεν την πήρε με βάση τη σαρία. Την παραπλάνησε, λέγοντάς της ότι είχε έγκριση από έναν σεΐχη, και ότι ήταν παντρεμένοι. Αλλά όταν η γυναίκα έμεινε έγκυος, οι δυο οικογένειες το συζήτησαν και δεν υπήρχε κανένα έγκυρο έγγραφο γάμου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν την είχε παντρευτεί αποφάσισε να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου».

Η κυβέρνηση της Σομαλίας δεν σχολίασε την πληροφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ