Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς των 150 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του airbus της Germanwings μετά τις αποκαλύψεις ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους έριξε συνειδητά το αεροπλάνο. «Συγκλονισμένοι» δηλώνουν οι άνθρωποι σε Lufthansa και Germanwings. Το ίδιο και οι άνθρωποι που γνώριζαν τον 28χρονο συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς. Τον περιγράφουν ως έναν «φυσιολογικό άνθρωπο».

Ads

«Οι οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, έχοντας μόλις ακούσει τι συνέβη. Το βρήκαν πολύ δύσκολο να το πιστέψουν» υποστήριξε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπράις Ρόμπιν που ερευνά την υπόθεση για τις γαλλικές αρχές. 

«Είναι χειρότερο από ότι περίμενα» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου των 16 μαθητών που έχασαν τη ζωή της κατά τη συντριβή του αεροπλάνου. Σημείωσε ότι αν ήταν τεχνικό σφάλμα τότε θα μπορούσαν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. 

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις αποκαλύψεις των γαλλικών αρχών» σημειώνει σε σχετικό tweet η Germanwings. 

Ads

Ο δε επικεφαλής της Lufthansa και μητρικής της Germanwings είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι δεν υπάρχει η «η παραμικρή ένδειξη» για τους λόγους που ώθησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 να ρίξει το αεροπλάνο στο βουνό. 

«Είμαστε αποσβολωμένοι εδώ στη Lufthansa, εδώ στη Germanwings», υπογράμμισε ο Κάρστεν Σπορ. Υποστήριξε ακόμη πως «κανένα σύστημα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να εμποδίσει» την ενέργεια του συγκυβερνήτη. «Δεν φανταζόμασταν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερη. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό περιστατικό στην ιστορία της εταιρείας».

«Ήταν κανονικός άνθρωπος»

Στο μεταξύ γνωστοί και φίλοι του Αντρέας Λούμπτις τον χαρακτηρίζουν ως «φυσιολογικό άνθρωπο», «συμπαθητικό και κοινωνικό». 

«Ήταν ένας εντελώς φυσιολογικός τύπος» δήλωσε ο Κλάους Ράντκε, ιδιοκτήτης της τοπικής αερολέσχης απ’ όπου ο Λούμπιτς πήρε το πρώτο του δίπλωμα. Επέστρεψε μάλιστα σε αυτή για μετεκπαίδευση. «Μπόρεσα να τον γνωρίσω, ή μάλλον θα έπρεπε να πω να τον ξαναγνωρίσω, ήταν ένας πολύ συμπαθητικός, ευχάριστος και ευγενικός νεαρός» πρόσθεσε ο Ράντκε. 

Άλλο μέλος της αερολέσχης δηλώνει: «Έχω μείνει άφωνος. Δεν έχω καμία εξήγηση γι’ αυτό. Είναι αδιανόητο». Χαρακτήρισε μάλιστα τον 28χρονο ως συμπαθητικό, ήσυχο και άνθρωπο που είχε πολύ πλάκα. 

Γείτονές του δηλώνουν σοκαρισμένοι και έκπληκτοι από τα νέα. Ο ίδιος ο Λούμπτιτς αυτοσυστηνόταν στο facebook, ως άνθρωπος κοινωνικός με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τον αθλητισμό και τη μουσική. 

Σημειώνεται ότι οι αρχές πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους για το περιβάλλον του Λούμπιτς, ωστόσο, τόσο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, όσο και ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών δήλωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον 28χρονο με την τρομοκρατία. 

image
Αστυνομία σε σπίτι στο Μονταμπόρ της Ρηνανίας όπου ζούσε ο Λούμπιτς

Στο σημείο της συντριβής συγγενείς των θυμάτων

Στο μεταξύ κοντά σημείο της συντριβής έχουν φτάσει συγγενείς των θυμάτων. Αεροπλάνο της Lufthansa μετέφερε περίπου 50 άτομα από το Ντίσελντορφ στη Μασσαλία, όπου τους περίμεναν μεταφορικά μέσα για τη μεταφορά τους στο χωριό Σέιν-Λεζ-Αλπ. Άλλα 60 άτομα έφυγαν από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με τον ίδιο προορισμό. Πάντως τουλάχιστον δεκατέσσερα άτομα επέλεξαν να μην πετάξουν αλλά να μεταβούν με λεωφορεία στο σημείο της συντριβής. 

Διαβάστε επίσης: