Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το Ecofin επανέλαβε πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τη συμφωνία του Eurogroup για να λάβει χρηματοδότηση, ενώ άφησε αιχμές και για τη Γαλλία. “Η Δημοκρατία από μόνη της δεν λειτουργεί, χρειάζονται ορισμένα όρια”, είπε μεταξύ άλλων.

Ads

“Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να υπάρξει έγκριση από τους θεσμούς σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις και υλοποίηση αυτών και στη συνέχεια θα λάβει τη δόση”, δήλωσε όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα. Παράλληλα υποστήριξε πως έχει χαθεί χρόνος για την Ελλάδα και πως “ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ο μόνος από τους υπουργούς Οικονομικών που πιστεύει το αντίθετο”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές για την Γαλλία σχολιάζοντας τη διετή παράταση που της δόθηκε για τη μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3%, στόχος που έπρεπε να υλοποιηθεί το 2015. Ο Σόιμπλε έκανε λόγο πως η ελαστικότητα στο Σύμφωνο Σταθερότητας για πολιτικούς λόγους θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. “Η Δημοκρατία από μόνη της δεν λειτουργεί. Χρειάζονται ορισμένα όρια”, δήλωσε, ενώ θέλησε να μη σχολιάσει την άποψη πως οι μεγαλύτερες χώρες αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις μικρότερες.