Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τη Δευτέρα τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το τρίτο δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα ενόψει της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Ads

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ZDF, αναφέρθηκε σε «δραματική αλλαγή» της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πρόθεσή της για μεταρρυθμίσεις. «Μπορώ να πω, με πλήρη βεβαιότητα -εν μέρει επειδή και εγώ δεν έλαβα την απόφαση ελαφρά τη καρδία- ότι το σωστό είναι να το ψηφίσει κανείς», είπε.

Ακόμη υποστήριξε πως οι όροι του νέου δανείου προς την Ελλάδα είναι «πολύ γενναιόδωροι» και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα ληφθούν τα βήματα που θα καθησυχάσουν το ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του.

«Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μία κοινή αποτίμηση και είμαι επίσης σίγουρος ότι το ΔΝΤ, του οποίου την συμμετοχή περιγράφουμε ως απαραίτητη, θα λάβει τελικά μέρος στο πρόγραμμα» πρόσθεσε. Ερωτηθείς εάν ένα Grexit βρίσκεται στο τραπέζι, ο Σόιμπλε είπε ότι αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα.

Ads