Σε δεκαέξι χρόνια φυλακή καταδικάστηκε, μετά και την έφεση που άσκησε, ένας 44χρονος άνδρας στην Κύπρο, που σκότωσε την πρώην σύντροφό του ρίχνοντάς καυστική σόδα. 

Ads

Το θύμα ηλικίας 53 χρονών και ο καταδικασθείς, και οι δύο από τη Ρουμανία, διατηρούσαν στο παρελθόν δεσμό. Χώρισαν λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν αλλά διατηρούσαν επαφή και το θύμα επέτρεπε στον 44χρονο να επισκέπτεται το διαμέρισμά της, όπου και διέμενε με τον γιο της, 18 ετών, προκειμένου να τρώει, να κάνει μπάνιο και να πλένει τα ρούχα του, αφού εκείνος κατοικούσε σε εγκαταλελειμμένη οικία, ακριβώς δίπλα από την πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα.

Σύμφωνα με τον 44χρονο τη νύχτα της 14ης Οκτωβρίου, τσακώθηκε με την 53χρονη, διότι η τελευταία διατηρούσε δεσμό με άλλο πρόσωπο. Γύρω στις 10 της ίδιας νύχτας είδε έναν άντρα να μπαίνει στο διαμέρισμα της αποβιώσασας. Τότε ένιωσε να «τρελαίνεται», κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και επέστρεψε στο σπίτι όπου διέμενε. 

Θυμήθηκε ότι είχε στην κατοχή του μια τσάντα, την οποία βρήκε μια προηγούμενη μέρα στον δρόμο, η οποία περιείχε καυστική σόδα. Αφού την έβαλε σε έναν κουβά, προέβη στην πρόσμιξή της με νερό. Ακολούθως ανέβηκε πάνω στο διαμέρισμα της 53χρονης και από την ανοικτή μπαλκονόπορτα εισήλθε στο υπνοδωμάτιό της. 

Ads

Έριξε την καυστική σόδα πάνω στην γυναίκα, η οποία την ώρα εκείνη κοιμόταν στο κρεβάτι της και έφυγε. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα του θύματος. Η 53χρονη απεβίωσε δύο εβδομάδες μετά.

Το Εφετείο σημείωσε, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ότι «όπως ορθά επισημαίνει το Κακουργιοδικείο, η μέθοδος την οποία επέλεξε ο 44χρονος επέφερε τρομερό σωματικό και ψυχικό πόνο στο θύμα, αλλά και στα άτομα που αντίκρισαν το πρόσωπο της γυναίκας να λιώνει, ιδιαίτερα βεβαίως στο ίδιο το παιδί της. Δεν θα μπορούσε επίσης να παραβλεφθεί ότι η αποβιώσασα έζησε ένα συνεχές και αβάσταχτο μαρτύριο για δύο περίπου εβδομάδες προτού καταλήξει».

Κρίθηκε πως η ποινή των 16 χρόνων φυλάκισης δεν συνιστούσε έκδηλα υπερβολική τιμωρία και η έφεση απορρίφθηκε.