Από ερχόμενη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, όλοι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Ελλάδα στη Σκωτία θα καλούνται να αυτοαπομονώνονται για 14 ημέρες και θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, η οποία σημειώνει την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, σε καραντίνα 14 ημερών θα μπουν και στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, Κάρντιφ, οι επιβάτες της πτήσης που φτάνει απόψε από τη Ζάκυνθο.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης της Σκωτίας, Χούμζα Γιουσάφ, το μέτρο της καραντίνας για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα τίθεται σε ισχύ από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα, και 7 ώρα Ελλάδας).

«Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και η κατάσταση σε πολλές χώρες έχει αλλάξει άρδην. Συνεπώς, οι άνθρωποι θα πρέπει να το σκέφτονται πολύ καλά πριν αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό», είπε και πρόσθεσε: «Στη Σκοτία έχουμε αναλογικά μικρό ρυθμό διασποράς, αλλά η εισαγωγή κρουσμάτων από την Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση σε όλα τα μέρη του κόσμου και βασίζουμε τις αποφάσεις μας σε επιστημονικά δεδομένα», σημείωσε.

Ads

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι στη χώρα έχουν έλθει πρόσωπα που μολύνθηκαν με κοροναϊό στα ελληνικά νησιά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας αφαιρέθηκε από τη λίστα των ασφαλών χωρών.

Σε καραντίνα ταξιδιώτες από τη Ζάκυνθο

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας της Ουαλίας, Βον Γκέτινγκ, ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης που φτάνει απόψε (Τρίτη) από τη Ζάκυνθο στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κάρντιφ θα τεθούν σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό και θα υποβληθούν σε τεστ για κοροναϊό κατά την άφιξή τους και σε επαναληπτικό έπειτα από οκτώ ημέρες.

Όπως δήλωσε, «αν δεν αναλάβουμε δράση, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την οικονομία είναι πολύ μεγάλος».

Πρόσθεσε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τους επιβάτες άλλων πτήσεων που θα φτάνουν στη χώρα από τη Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση στο Λονδίνο να γίνει ευρεία σύσκεψη για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα.

«Η κατάσταση είναι δυναμική και θα συνεχίσουμε να επανεκτιμούμε τα μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις», τόνισε.