Αυτή είναι η «οικογενειακή φωτογραφία» από τη Σύνοδο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αν και παρατηρητής ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην πρώτη σειρά μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στο βάθος της φωτογραφίας διακρίνεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετείχε στη Σύνοδο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως παρατηρητής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά είναι μέλος των Σοσιαλιστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter τονίζει ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι κρίσιμες αποφάσεις που χρειάζομαστε απαιτούν τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων» και με αυτή την αρχή συμμετείχε στη Σύνοδο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα:

Διαβάστε επίσης:

Στη συμφωνία με την Τουρκία αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία με την Τουρκία τονίζοντας ότι ο στόχος πρέπει να είναι διπλός: να στοχεύει αφενός στον τερματισμό των δικτύων της παράνομης μετανάστευσης που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αφετέρου στο άνοιγμα ενός νόμιμου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει δυο επιλογές: ή μία συλλογική ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό ή η διαχείριση με μονομερείς ενέργειες πράγμα που θα έριχνε το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής. Σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού με προσωπικό και πόρους. Τέλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μαζική μετεγκατάσταση στην Ευρώπη από την Ελλάδα, αξιόπιστος μηχανισμός μετεγκατάστασης από την Τουρκία και αξιόπιστη πολιτική επιστροφών μεταναστών προς την Τουρκία. Τέλος υπογράμμισε ότι στη Σύνοδο πρέπει να στηριχτούν οι θέσεις της Κύπρου.