Η Γερμανία ξεκίνησε τις συνομιλίες με την Ρωσία για «συμβόλαιο προαγοράς», σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V.

Ads

Συγκεκριμένα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως άρχισε τις «συνομιλίες» με εκπροσώπους από το Βερολίνο για την πώληση του ρωσικού εμβολίου.

Σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της εταιρίας στο Twitter διευκρινίζεται ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χειρίζεται τις εξαγωγές του σκευάσματος στο εξωτερικό, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο «για ένα συμβόλαιο προαγοράς» του Sputnik-V.

Διαβάστε επίσης: To Sputnik και η διπλωματία των εμβολίων

Ads

Νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι το Βερολίνο θα ξεκινήσει συζητήσεις με τη Ρωσία για το ενδεχόμενο να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19, εφόσον αυτό λάβει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Χάρι Γκλάβε, είχε ανακοινώσει την παραγγελία 1 εκατομμυρίου δόσεων του ρωσικού εμβολίου.

«Θα στείλουμε άμεσα επιστολή στη Μόσχα. Εκτιμώ ότι το ρωσικό εμβόλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου», δήλωσε ο Γκλαβέ, διευκρινίζοντας ότι το κόστος της παραγγελία, θα αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.