Σε περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι προχωράει από τον Ιούλιο η αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία θα αφορά κυρίως σε πιλότους και προσωπικό καμπίνας.

Ads

Όπως ανέφερε η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει καθαρές ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 εξαιτίας του κοροναϊού, ενώ αναμένει επίσης περαιτέρω ζημιές στο β΄ τρίμηνο.

Το σχέδιο της Ryanair επίσης περιλαμβάνει άδειες άνευ αποδοχών, μείωση των μισθών μέχρι και 20%, και το κλείσιμο σειρά βάσεων στην Ευρώπη μέχρι να ανακάμψει η ταξιδιωτική κίνηση.

Η Ryanair τόνισε πως περιμένει να μεταφέρει όχι περισσότερο από το 50% του αρχικού στόχου των επιβατών της για 44,6 εκατ. στο β΄ τρίμηνο, και λιγότερους από 100 εκατ. επιβάτες στη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2021, έναντι αρχικού στόχου για 154 εκατ. επιβάτες (μείωση άνω του 35%).

Ads

Τέλος, με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρείας, για την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και την επιστροφή των τιμών σε επίπεδα 2019, θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 στην καλύτερη περίπτωση.