H ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δεν θα εκλεγεί ποτέ στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας και οι χρηματαγορές θα χάσουν πολλά χρήματα εάν στοιχηματίσουν εναντίον των ομολόγων της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν.

Ads

Ο Σαπέν επισήμανε ότι κάποιοι επενδυτές δεν φαίνεται να κατανοούν το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα διασφαλίσει σε οποιοδήποτε αντίπαλο αντιμετωπίσει η Λεπέν στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου μια άνετη νίκη, εξασφαλίζοντας το 60% ή το 70% των ψήφων.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Μαρίν Λεπέν δεν θα εκλεγεί ποτέ στη Γαλλία» τόνισε ο Σαπέν μιλώντας στο Reuters και σε μια ομάδα Ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους δανεισμού της Γαλλίας τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ο Σαπέν τόνισε:

Ads

«Εκείνοι που, καλή τη πίστη ή στο πλαίσιο της σεναριολογίας στοιχηματίζουν εναντίον της Γαλλίας διότι πιστεύουν ότι η Λεπέν μπορεί να νικήσει δεν κάνουν μονάχα λάθος, αλλά θα είμαι ειλικρινής: θα χάσουν πολλά χρήματα».