Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο μια 46χρονη εργάτρια από τη Βουλγαρία στην Κύπρο όταν κατασπαράχθηκε από πέντε σκύλους ράτσας ροτβάιλερ, με το αίμα που βρέθηκε στο κλουβί των σκυλιών να έχει ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά ότι ανήκει στο θύμα.

Ads

Η τραγωδία συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ενώ η εξέλιξη με την ταυτοποίηση του αίματος έγινε σήμερα γνωστή, κατά την διαδικασία της παρουσίας 54χρονου υπόπτου ο οποίος κρατείται για τον θάνατος της 46χρονης. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανανέωσε τελικά την κράτηση του για άλλες δύο ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αιτούμενος ανανέωση της απόφασης κράτησης, ανέφερε ότι συνεχίζονται με πολύ έντονο ρυθμό οι έρευνες των αρχών για κομβικής σημασίας πτυχές της υπόθεσης, όπως είναι ο εντοπισμός των δύο ροτβάιλερ, που διαπιστώθηκε ότι εξαφανίσθηκαν μετά τον θάνατο της γυναίκας από το χώρο φύλαξής τους και που οι αρχές θεωρούν πιθανό να τα σκότωσαν οι ύποπτοι για εξαφάνιση στοιχείων.

Είπε ακόμη ότι αναζητείται και ένα όπλο, που είναι εγγεγραμμένο στο όνομα του 54χρονου και το οποίο επίσης έχει εξαφανισθεί, δημιουργώντας εύλογες υπόνοιες ότι χρησιμοποιήθηκε για τη θανάτωση των δύο σκύλων.

Ads

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είναι σε θέση να επηρεάσει την πορεία των ερευνών ή τεκμήρια στη φάση αυτή των ερευνών, αιτούμενος την απελευθέρωσή του.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση και ο 27χρονος γιος του 54χρονου, τον οποίο βαραίνουν υποψίες ανθρωποκτονίας και του οποίου το διάταγμα κράτησης λήγει επίσης σε δύο μέρες.

Εξάλλου, η Αστυνομία αποφάσισε να καλέσει από την Αθήνα την ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιωτοπούλου, την οποία θεωρεί πολύ έμπειρη και με την οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν σε πολύ σοβαρές υποθέσεις. Η κ. Σπηλιωτοπούλου θα κάνει την πέμπτη κατά σειρά νεκροψία στη σορό της άτυχης γυναίκας, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα τεσσάρων νεκροψιών που προηγήθηκαν, αποδείχθηκαν αντιφατικά.