Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι το κτίριο του Πανεπιστημίου Τεχνολογιών πληροφορικής της Αγίας Πετρούπολης εκκενώθηκε και από τους τελευταίους φοιτητές και καθηγητές και ότι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος κάτω από τα χαλάσματα των ορόφων που κατέρρευσαν. Ωστόσο, σωστικά συνεργεία με εκπαιδευμένα σκυλιά και ειδικά μηχανήματα «σκανάρουν» τον χώρο.

Ads

Οι πρώτες πληροφορίες από την κατάρρευση ορόφων του πανεπιστημίου το απόγευμα του Σαββάτου έκαναν λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με όσα μετάδωσαν αρχικά τα ρωσικά ΜΜΕ φέρονταν εγκλωβισμένοι πάνω από 20 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 80 φυγαδεύτηκαν από το κτίριο. Ειδικότερα, επισήμως έχουν απεγκλωβιστεί 86 άνθρωποι, φοιτητές και καθηγητές, εκ των οποίων οι 26 βγήκαν με τη βοήθεια των πυροσβεστών από τα χαλάσματα του πέμπτου ορόφου.

«Κατέρρευσε το ταβάνι στον διάδρομο του πέμπτου ορόφου» διηγείται ένας επιζών στο Russia Today. «Μέσα σε ένα λεπτό η σκόνη κάλυψε τα πάντα και η ορατότητα ήταν μηδενική. Δεν μπόρεσαν να διαφύγουν όλοι».

image