Ενας 17χρονος μαθητής στο σχολείο Νο 1 της πόλης Στερλιταμάκ, στην ρωσική ομοσπονδιακή δημοκρατία της Μπασκίριας, επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθήτριά του και σε καθηγητή και στην συνέχεια προκάλεσε πυρκαγιά.

Ads

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο μαθητής μπήκε στην αίθουσα πληροφορικής, τραυμάτισε μια μαθήτρια στο χέρι και επιτέθηκε στον καθηγητή. Στην συνέχεια περιέχυσε με εύφλεκτο υγρό την τάξη, έβαλε φωτιά και αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι.

Μία άλλη μαθήτρια, πανικοβλημένη από τον αντιπυρικό συναγερμό, πήδηξε από το παράθυρο. Από την πυρκαγιά δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη και στην συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Τραυματίστηκαν ακόμη τρεις μαθητές και μία καθηγήτρια οι οποίοι επίσης νοσηλεύονται. Σύμφωνα με το Ria – Novosti η καθηγήτρια χειρουργείται. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως αν και ο δράστης δεν έχει ποινικό μητρώο, ωστόσο βρισκόταν υπό παρακολούθηση λόγω επιθετικής συμπεριφοράς στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το σχολείο έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό οδηγήθηκαν προσωρινά σε γειτονικό Γυμνάσιο.

Ads